Valda uzskats, ka batuti ir domāti tikai bērniem, bet tie ir lieliska atrakcija kā bērniem, tā pieaugušajiem. Liela daļa vecāku pat nezina, cik efektīva ir batuta izmantošana ikdienas treniņos. Esot pastāvīgā kustībā, lēkājot uz batuta, jūs uzlabosiet asins cirkulāciju ķermenī, pastiprināsiet izturību un atbrīvosieties no ietiepīgā tauku slāņa, kas ir audzis jau gadiem ilgi.

Pastāvīgi lēcieni ir lielisks vingrinājums arī kājām un augšstilbiem. Savukārt bērniem batuti patīk tāpēc vien, ka lēkāšana uz tiem vienmēr sagādā lielu jautrību. Pacelšanās augstu virs zemes patīk ikvienam mazam dzīves baudītājam, taču tas nav vienīgais ieguvums no batuta. Lēkšana uz batuta palielina izpratni par savu ķermeni, līdzsvara un koordinācijas sajūtu. Bērns iemācās kontrolēt roku un kāju koordināciju, vienlaikus lēkājot, un atbilstoši regulēt ķermeņa stāvokli. Jāpiemin arīdzen, ka lēkāšana uz batuta iemāca bērniem neatlaidību, jo ir vajadzīgs laiks, lai apgūtu kaut vai visparastākos “trikus”, ko lēkājot ne viens vien pusaudzis māk uztaisīt. Bērns mēģinās tik ilgi, kamēr sanāks pilnīgi pareizi. 
Daudzi uzskata, ka visi batuti kopumā ir vienādi. Tajos var vienkārši lēkāt augšā un lejā, bet tā gluži nav.  Salīdzinot mājas batutu ar batutu publiskai lietošanai, atklāsies lielas atšķirības gan stila, gan kvalitātes ziņā. Jā, to galvenais mērķis ir viens un tas pats - nodrošināt elastīgu, amortizējošu virsmu, bet atšķirība starp lielumu, formu un atlēcienu ir diezgan nozīmīga. Daudzi batuti ir paredzēti atpūtai – jautrībai, fitnesam, stresa remdēšanai –, savukārt citi batuti tiek izmantoti profesionāliem sportiskiem mērķiem. Iegādājoties batutu, jāpatur prātā iecerētais mērķis. Izlasiet, lai uzzinātu vairāk par daudzajām pieejamajām batutu iespējām, ko piedāvājam mēs, Laukumi.lv 
Virszemes batuti
Virszemes batutu priekšrocības ir tā, ka  tam nav papildu izmaksas uzstādīšanai. Atliek batutu salikt kopā, iestrādāt zemē un batuts ir gatavs lietošanai. Pozitīvi ir tas, ka batuts ir mobīls, jums ir iespēja to brīvi pārvietot. Virszemes batutu ir viegli uzturēt tehniska kārtībā, jo visas detaļas ir viegli pieejamas. Batutu ir ērti noņemt, kad bērns to vairs neizmantos. Lai lekāšana uz batuta būtu droša, mēs rekomendējam izmantot dršības tīklu. 
Zemē iebūvējamie batuti
Jauna tendence pagalma dizainā un rotaļu iekārtās ir batuta uzstādīšana zemes līmenī. Galvenā atšķirība no klasiksā virszemes batuta ir tā, ka zemē iebūvejamā batuta metāla konstrukcijas jūsu labiekārtotajā pagalmā tiks ieraktas zemē un nebūs redzamas. Zemē iebūvējamie batuti ir estētiski simpātiski un šķiet daudz drošāki par klasisko virszemes batutu. Patiesībā viens no galvenajiem klientu uzdotajiem jautājumiem ir: “Vai zemē iebūvējamie batuti ir drošāki par virszemes batutiem?” Īsā atbilde ir “Nē.” Tomēr tas nenozīmē, ka tie ir nedroši. Gan zemē iebūvējamie, gan klasiskie batuti ir vienlīdz droši, atliek tikai ievērot visus drošības noteikumus. Eksperti norāda, ka drošības apsvērumu dēļ vienmēr vajadzētu izmantot drošības tīklu,  lai nerastos iespēja izlekt ārpus batuta, jo tieši šī izlekšana un piezemēšanās uz cietas virsmas rada vislielāko savainošanās risku. 
Iekštelpu batuti
Laukumi.lv piedāvā regulējamus iekštelpu batutus dažādos izmēros, kas paredzēti skolas vingrošanai. Tie ļauj pielāgot trīs dažādus batuta iekšējos leņķus dažādiem prasmju līmeņiem, un palīdzēt realizēt dažādus lekšanas veidus. Salokāmās batuta kājas nodrošina stingru saķeri un stabilitāti uz visām virsmām un nodrošina ērtu tā uzglabāšanu. Speciālās drošības kājas nodrošina stabilitāti visās virsmās. Biezais lekšanas tīkla materiāls nodrošina lielāku drošību un patīkamāku lekšanu. Tāpat mūsu klāstā ir batuts, kas tika izstrādāts lietošanai bērnudārzos un rehabilitācijas centros. Šis visaptverošais telpās izmantojamais batuts ir pirmā izvēle fizioterapijai, bērnu fiziskajām aktivitātēm, kā arī kvalitatīvam un aktīvam laikam kopā ar ģimeni.
Laukumi.lv piedāvājuma klāsts ir plašs. Pie mums ir atrodami batuti kā privātajam, tā publiskajam sektoram. Galvenais uzstādījums ir kvalitāte, lai batuts kalpo gadiem ilgi un nezaudē savu funkcionalitāti. Izvēloties lētākos modeļus, pastāv lielāks risks, ka batuta mūžs būs salīdzinoši īss, kā arī tas var būt bīstams lietošanai. Turklāt atsperu maiņa ir diezgan dārga, tādēļ ir vērts ieguldīt naudu kvalitatīvā pirkumā.